Дамян Мандалиев кани в Галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20, на 3 септември, от 19.00 ч. на откриване на своята първа самостоятелна изложба.

 

Този автор е пример за това, че човек може във всяка възраст да осъществи мечтите си, да учи, да се обърне професионално към изкуството и да изгради себе си като творец. През настоящата година Дамян Мандалиев е навършил 80 години. Вратата на изкуството е винаги отворена за всички, които желаят да го правят. Творбите му носят светоусещането на личност с дълъг житейски опит.

 

За Дамян Мандалиев: 

 

Роден през 1944 г. Висше образование: ВИХВП,  работи в София, през това време е любител – художник . През 2014-2019 учи и завършва АМТИИ Пловдив, като се дипломира с две специалности: живопис и скулптура. Член на ДПХ,  има над 17 участия в регионални, общи и национални изложби. Негови творби има в частни колекции в България, Дортмунд, Париж, Айова. В Галерия „Пловдив“ е  първата му самостоятелна изложба. Живее и работи в Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…