Фотокартини, рисувани от светлина и вода, показва един до доайените на фотографията в Пловдив. Авторската изложба на Иво Бобев се откри във вторник вечерта в галерия „Портовенере“ в Капана на ул. Златарска №1.

 

Събитието събра не само негови верни приятели, а и множество почитатели на това изкуство.

 

Иво Бобев се занимава с фотография от ученик в прогимназията. Като студент, през 1976 г., основава фотоклуба при Стоматологичния факултет заедно с Емил Папазов. Под ръководството на Гаро Паносян започват да творят арт фотография за изложби.

 

През 1978-а като студент експонира правта си изложба с Емил Папазов. Участвал е в над 100 международни фотоизложби на 4 континента. От 1984 г е фотограф-художник и ръководител на фотоклуба към Младежки дом – Пловдив. Получава званието „артист“ на Международната федерация за артфотография (FIAP) през 1989 г., а 5 години по-късно и „Ексцеленц на ФИАП“. От 90-те години на XX век насам е фотограф на свободна практика за рекламна и приложна фотография.

 

Има 17 самостоятелни изложби на различна тематика в страната и чужбина.

 

Изложбата може да бъде видяна до 7 октомври.

 

Вижте галерията в podtepeto.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…