За втора поредна година екипът на „30 Букви“ организира Калиграфска изложба в Народна библиотека „Иван Вазов“, като този път събитието обещава да бъде още по-впечатляващо.

 

Изложбата ще събере на едно място творбите на десет изявени калиграфи, които ще представят своето изкуство в различни стилове и техники. Специален акцент тази година е поставен върху използването на по-малкo ограничения и повече свобода на изразяване, което не само осигурява по-голямо разнообразие в изложените произведения, но и позволява на творците да експериментират с по-различни форми и композиции. Това нововъведение дава възможност на посетителите да видят изключително разнообразие от идеи, отразени в уникални произведения на калиграфията, които ще провокират въображението и естетическото им възприятие.

 

Изложбата обещава да бъде не просто демонстрация на техника, а истински празник на изкуството на писменото слово.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…