Станимир Видев и Стоян Заваринов се събират за обща изложба утре вечер. Живопис и скулптура ще красят галерия U P.A.R.K. от 19 часа. Творбите на именитите майстори вече са подредени от тях в арт пространството на Отец Паисий. Те канят ценителите на събитието в петък вечер, като веднага след официалния старт на вернисажа, от 21 часа, с китарата си ще застане пред гостите Людмила Сланев - Локо. Като един от най-големите фенове на двамата артисти тя ще изпее на живо някои от своите хитове.
 
СТАНИМИР ВИДЕВ
Носител е на наградата “Пловдив” за 1997 г. и на наградата “Ромфея” за 1997 г. Организирал е множество самостоятелни изложби в София, Пловдив, Германия, Скопие. Сред колективните изложби, в които е участвал, е “Музиката на пейзажа” -Пловдив, “Рожен 2000” -Пловдив, галерия “Дяков”, 2000 г. - 12 български художници. Показвал е платната си и във Франция, Малта, Швейцария, Гърция, САЩ.
СТОЯН  СТОЕВ  ЗАВАРИНОВ

Роден в град Пловдив през 1957г.Завършил НХА "Николай Павлович" при проф. Величко Минеков - 1958г. Работи в областта на монументалната и кавалетна пластика - камък, дърво, бронз. Участия в множество наши и международни симпозиуми и изложби. Негови творби се намират в наши галерии и частни колекции, както и в чужди - САЩ, Германия, Франция, Гърция, Белгия и др.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…