На 12.06.2014г. от 11.00 ч. в ОУ "Алеко Константинов", гр. Пловдив ще се състои официално откриване на стенопис "Дървото на живота", дело на Иванка Ботева - ученичка от 12ти клас в НХГ "Цанко Лавренов", гр. Пловдив.

През учебната 2013 - 2014г. ОУ "Алеко Константинов" работи по проект "Младежка академия "Творчески искри"" съвместно с фондация "Огънят на Орфей" и още 7 училища от Пловдив и региона. В хода на проекта се роди идеята за съвместен проект между ОУ "Алеко Константинов" и художествената гимназия в гр. Пловдив - "Деца рисуват за деца". По този нов проект ОУ "Алеко Константинов" осигурява база, материали и консумативи за изява на випускниците на НХГ "Цанко Лавренов".

Интересът е голям, защото пред очите на учениците се създават фрески и се формира ново отношение към изкуството и творчеството. 

На откриването ще присъстват представители на Община Пловдив, РИО Пловдив, фондация "Огънят на Орфей" и на училищното настоятелство на ОУ "Алеко Константинов".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…