В галерия Възраждане ще се открие изложба живопис на 22.09.2015 г. от 18:00 ч.

„ Не, ама да “ на Матей Матеев по случай неговият 2х35 годишен юбилей. Изложбата ще продължи до 05.10.2015 г.

Матьо отвори душата си за цветовете и те, реабилитирани върху палитрата му, се отблагодариха възторжено върху платната. 

На връх 70 тата си годишнина, художникът създава един пищен празник на боите, един цветен спектакъл за уморените ни сетива и ни заразява с оптимизъма на цветното многообразие на живота. Изумително е как творецът, излизайки от дълбините на тъмните тонове, се отдава изцяло на новите емоции и на новата си любов с ярките и светли цветове. Как намира нови пътеки в дебрите на таланта си и доказва, че с годините, истинската дарба се променя като хамелеон според духовните изисквания и желания на твореца. 

                                                                            Краси Алексиева, 2015 г. 

Много кратка биография на Матей Матеев :

Роден през 1945 г. в Кюстендил. Завършил през 1975 г. НХА София. Организатор и участник на множество пленери, между които над 35г. Общински международен Пленер гр. Пловдив. Има над 40 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Носител на 6 награди за творчеството си, между които награда „ Пловдив „ 2005г. и награда „ Сребърно Възраждане „ 2007г. Член на СБХ и Дружеството на Пловдивските художници, от 2004г. е председател на Управителния съвет на най-старото пловдивско читалище – Възраждане, член на Ротари клуб „Пълдин”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…