Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, Пловдив, се включва в традиционната празнична седмица на Стария град с изяви на даровити свои възпитаници. 

На 23.09.2015г./ сряда/ от 16:00 ч. в Данчовата къща се открива изложбата „Научи повече за АЛАФРАНГАТА“, която е придружена и с мултимедийна беседа. Проявата е осъществена по програма „Успех“ на МОН. А в 16,30 ч. пред публика ще бъде представена експозицията „Старият град през погледа на младите художници“. В нея са подредени картини на ученици от 8, 9 и 10 клас на НХГ „Цанко Лавренов“, рисувани по време на септемврийската учебно-творческа практика на територията на архитектурно-историческия резерват. 

Изложбата е част от дългогодишното сътрудничество между Общински институт „Старинен Пловдив“ и Художествената гимназия, която вече 40 години обогатява културния живот на града. Кръглата годишнина, чиято кулминация ще е през есента на 2016 година, се отбелязва с поредица артистични изяви на възпитаници и преподаватели.   

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…