Sariev Contemporary има удоволствието да представи втората самостоятелна изложба на Вальо Ченков „Слънчев ден и шкурка по гърба“.  Изложбата ще се състои между 12 юли – 30 август, 2014 в пространството на галерия SARIEV Contemporary на ул. „Отец Паисий“ 40.
През 1990 г. Вальо Ченков напуска България и в Мюнхенската академия продължава започнатото в София следване. Тогава той е на 24 години и е готов на всичко. Бързо осъзнава механизмите на пазара за изкуство и това води до отрезвяване. Отдавна вече познава железния прагматизъм на Запада. В крайна сметка най-важна за него остава безусловната артистична свобода.


Същия ден Сариеви ще ударят и с втора изложба - самостоятелният проект на Викенти Комитски “Commodities Unplugged", куриран от Валтер Зайдл. Изложбата ще бъде отворена за посещение от 12 юли до 30 август 2014 г. в SARIEV Project Space, ул. „Христо Дюкмеджиев” 12, квартал Капана.
В работите си Викенти Комитски използва ежедневни предмети, чието значение и контекст анализира, изследва и преработва в нова реалност. Художникът променя природата на случайно намерени предмети и подбрани потребителски стоки, напомнящи за контекста, от който са били взети. За разлика от други художници, Комитски използва реди-мейд подходи не само по отношение на предмети, но и на идеи. Някои от работите му си поставят за цел да анализират критически самото създаване на даден предмет, а други – не.   

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…