В десетото юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив” Sariev Contemporary ще приюти в галерията проекта на Уте Мюлер и Кристоф Майер „М“, куриран от Бетина Щайнбрюге. След откриването ще последва “Artist talk” – разговор с артистите, модериран от куратора Бетина Щайнбрюге. Авторите ще представят и проекта Black Pages – фензин списание за съвременно изкуство дело на Мюлер и Майер съвместно с Ник Оберталер.
Кристоф Майер е роден 1980 г., живее и работи във Виена и учи Изящни изкуства в Глазгоу и Виена. От 2008 до 2013 г. осъществява редица самостоятелни изложби, от 2004 до 2013 г. участва и в множество групови изложби в Австрия, Германия, Франция, Италия и САЩ. 
Уте Мюлер е родена през 1978 г. в Грац. Живее и работи във Виена. Следва Изящни изкуства в Кралския колеж по изкуства, Лондон и в Университета за приложни изкуства, Виенна. Уте е реализирала редица самостоятелни и групови изложби; тя печели наградата Viktor-Fogarassy-Price, както и наградата на град Виена и още редица стипендии. От 2000-2013 тя участва в много групови изложби в Австрия, Чехия, Германия, Корея, Португалия, Ирландия и Обединеното кралство.
Бетина Юайнбрюге е родена през 1970 г. в Ostercappeln, Германия. Учи История на изкуството, Английска филология и Сравнителна литература в Касел. От 1998 до 2001 работи в Kunstverein в Касел, а през 2000 работи за четвъртото биенале Werkleitz. От 2001 до 2007 е артистичен директор на Halle für Kunst в Люнебург. От 2007 е член на екипа на програмата на Берлинския международен филмов фестивал (Berlinale)
Изложбата „М“ ще бъде отворена за посещение от 12 септември до 30 октомври 2014 г. в SARIEV Contemporary, ул. „Отец Паисий“ 40.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…