„Летера“ подготвя премиерата на новия албум

 

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“

 

"Лицата на Пловдив“ - дългоочакваният албум с фотографии на СОНЯ СТАНКОВА на издателство „Летера“ съвсем скоро ще зарадва пловдивчани.

Очаквайте този вълнуващ албум, представящ блестящо хората в града под тепетата, в който са включени близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка Соня Станкова, текстове от проф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

 

Представяме ви част от албума.

 

 

Соня Станкова разказва: "Аз съм фотограф и живея в Пловдив, един от най-старите живи градове в света, и това е нещо, което определя до голяма степен моите професионални и творчески занимания.

 

 

Както всички големи градове Пловдив има свои уникални и емблематични места, но също така емблематични за Пловдив са хората, които живеят тук, с цялото си разнообразие от култури, етноси и религии. Идеята в началото на проекта бе да направя едно фотографско преброяване на хората на Пловдив, готови да подкрепят със своето лице кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019, и да изразят по този начин своето отношение към този културен процес.

 

 

Пред камерата ми в импровизирано фотостудио в Старият Пловдив, Античен театър, Площад „Джумаята“, улица „Княз Александър Батенберг“, в големите жилищни комплекси, както и на места с по-специфично население и етносни групи застанаха повече от 500 лица на Пловдив да позират за своя портрет, с който казват: "Да, аз съм пловдивчанин и съм тук и сега!"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…