Print this page

„Летера“ подготвя премиерата на новия албум

 

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“

 

"Лицата на Пловдив“ - дългоочакваният албум с фотографии на СОНЯ СТАНКОВА на издателство „Летера“ съвсем скоро ще зарадва пловдивчани.

Очаквайте този вълнуващ албум, представящ блестящо хората в града под тепетата, в който са включени близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка Соня Станкова, текстове от проф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

 

Представяме ви част от албума.

 

 

Соня Станкова разказва: "Аз съм фотограф и живея в Пловдив, един от най-старите живи градове в света, и това е нещо, което определя до голяма степен моите професионални и творчески занимания.

 

 

Както всички големи градове Пловдив има свои уникални и емблематични места, но също така емблематични за Пловдив са хората, които живеят тук, с цялото си разнообразие от култури, етноси и религии. Идеята в началото на проекта бе да направя едно фотографско преброяване на хората на Пловдив, готови да подкрепят със своето лице кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019, и да изразят по този начин своето отношение към този културен процес.

 

 

Пред камерата ми в импровизирано фотостудио в Старият Пловдив, Античен театър, Площад „Джумаята“, улица „Княз Александър Батенберг“, в големите жилищни комплекси, както и на места с по-специфично население и етносни групи застанаха повече от 500 лица на Пловдив да позират за своя портрет, с който казват: "Да, аз съм пловдивчанин и съм тук и сега!"

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…