На 22-ри април - Деня на Земята - като част от програмата "Младият Пловдив чете" ще се проведат спортни състезателни игри на екологична тематика за първокласниците в СУ "Димитър Матевски". Децата ще научат повече за рециклирането и разделното събиране на отпадъци, докато се забавляват.

Събитието ще се проведе в двора на училището от 10.00 ч. и се осъществява с подкрепата на Екопак България, БГ Бъди активен и инициативата ЗаАсеНОВград.

Литературен куиз

Искате ли да изпробвате вашите литературни познания? Смятате ли, че сте достатъчно начетен, за да победите? Харесвате ли добрите състезания с полезни награди? Заповядайте на нашия литературен куиз на 23 април 2021 г. от 19.30 ч. във Vintage House, Пловдив!

Куизът се организира за Световния ден на книгата и авторското право и ще разглежда теми от българската, световната, детската, популярната и (може би) не толкова популярната литература!

Правила: Отбор от двама до шестима души участват в куиза. Играта се състои от 6 кръга по 5 въпроса или задачи, като верните отговори от всеки кръг носят различен брой точки. Куизът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.

Събитието се провежда на живо: Vintage House, ул. „Гладстон“ 15, в Дом на културата „Борис Христов“.
За записване: https://forms.gle/SNgSdEBrmamdtqzw6

***

На 23 април от 11.00 часа в Основно училище „Екзарх Антим Първи“ в Пловдив ученици от 3 клас ще се срещнат с илюстратора Ярослава Бикова. Тя ще разкаже на децата какво е да си художник на книги и как се правят кукли за театър.

***

Наближава началото на работилницата за писане на хумористичен текст с Петър Краевски. На 24.04 от 11.00 часа всички, които са се записали за участие, ще се впуснат във весели предизвикателства на тема “Сатирата – малката сестра на поезията”! А най-оригиналните сатири, родени по време на онлайн сеанса, ще бъдат излъчени в предаването „Алтер его“ по Радио Пловдив.

За записвания: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Или на фейсбук страницата на “Пловдив чете”.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…