Премиерата на новата книга на Лили Русковска е във вторник, 29-ти юни, 19.00 часа, Музикален клуб "Петното на Роршах

Книгата е инспирирана от взаимоотношенията между хората, между родител - дете и учител - ученик, от различни педагогически ситуации, от опита на авторката като човек и педагогически специалист - учител, директор, обучител.

Книгата проследява 30 истории - всяка започваща със съответната буква от българската азбука: "А като анализ", "Л като лабиринт", "Я като Яга"...

Историите са свързани с различни, интересни сюжети, извлечени от живота на авторката, художествено интерпретирани от нея. Историите задават въпроси и търсят отговори, предизвикват читателя да вникне в своя собствен свят и да анализира себе си и и другите.

Книгата е написана с много любов и нежност, лека е за четене, а в същото време поставя важни теми като отношенията родител-дете, ученик-учител, приятел-приятел, аз и другите.

Това е деветата книга на Лили Русковска след  "Да влезеш в обувките на детето" (Изд. Ciela, 2011 г.), "Да влезеш в обувките на детето" (Изд. Пигмалион, 2011 г.), "Гатанки" (Изд. "Сдружени творци", 2001 г.), "Kuidas teha last onnetuks" (Изд. OLION, Талин, Естония, 2000 г.), "Как да направим мъжа нещастен" (Изд. "Сдружени творци", 1999 г.), "Белият балон" (Изд. "Всичко за книгата", 1996 г.), "Римушки-мънушки" (Изд. "ОДРИ", 1994 г.), "Как да направим детето нещастно" (Изд. Макрос 2000, 1993 г.)

Лили Русковска е един от известните педагогически специалисти и ръководители в сферата на образованието в Пловдив.

Обичан учител, директор и експерт, тя е завършила физика и химия, а след това е била учител в Брезово, ОУ "Любен Каравелов" и Английската гимназия. След това заема ръководни длъжности - заместник директор на СУ "Кирил и Методий", секретар на отдел "Образование" в Община Пловдив, директор на ОУ "Димчо Дебелянов", заместник директор на частна гимназия "Бизнес и банково дело", експерт по химия. В момента е управител на Център за опит и идеи Salve и се занимава с обучения на педагогически специалисти и проекти в областта на образованието, изкуството и комуникациите. Лична ученичка е на световно известния психолог Едуард де Боно и от 1985-та година не е спирала да пропагандира и преподава неговите инструменти за мислене и методика "Шест мислещи шапки".

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…