„Лятна читалня на открито“ се провежда за девета поредна година, а организаторите имат за цел да развият интереса на децата към четенето от ранна детска възраст.

 

Кампанията е тридневна и ще се проведе рамките на 01.07. /четвъртък/ до 03.07. /събота/ пред Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина (под чинара, на амфитеатралните дървени стълбички).  Децата ще имат възможността да се запознаят с най-новите издания на детски книжки и ще получат специални награди за летния сезон.

 

Организатори на събитието са "Лео клуб - Пловдив" и "Лайънс клуб - Филипополис", приятели на Център за работа с доброволци, Детски отдел на НБ „Иван Вазов“ и СНЦ "Писалка и перо".

 

И тази година лятната читалня е част от програмата на "Младия Пловдив чете". Ето и пълния списък със събития:

 

1 юли (четвъртък) - Мария Донева представя книгата „Нетърпение в кутия;

 

2 юли (петък) 11:00 ч. - Зорница Христова ще разкаже на децата за вкуса на победата и живота в древния свят с книгата „Един ден в музея“;

 

3 юли (събота) 10: 00 – 12:00 ч. - В третия ден от „Лятната читалня на открито“ за единадесети път Пловдив ще се включи в Световен ден на рисуването – „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!". Малчуганите ще могат да участват в маратон за създаване на творби на открито, завършващ с импровизирана изложба на тема „Промяната“. „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“ е част от Програмата на „Спорт и младежки дейности“, а директорът на Дирекцията Петър Зехтински ще награди участниците в изложбата. Тя ще бъде съставена от рисунките на децата в самия ден и подредена около Пеещите фонтани до 12.30 ч.

 

Входът за събитията е свободен, а материалите са осигурени. Заповядайте!

 

В рамките на лятната читалня организаторите от "Лайънс клуб - Филипополис" ще запознаят децата и с живота на пчелите и ще им разкажат защо са толкова важни за всички нас. Инициативата е част от проекта „Животът на пчелите“. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…