Владимир Балчев (1950) завършва българска филология и история във ВТУ "Кирил и Методий". Работи като уредник в "Националния музей на образованието", редактор на специализирано издание за литература, култура и история, редактор в "Радио Пловдив" и главен експерт в "Държавен архив" – Пловдив. Публикува изследвания за българската ръкописна книга през периода ХV – XIX в., българската литература и култура през XIX и началото на XX век. Негови студии и научни статии са публикувани в "Литературна мисъл", "Известия на Българското историческо дружество", в научни трудове на ПУ "Паисий Хилендарски" и други сборници и специализирани издания. Съставител е на няколко албума. През последните години вниманието му е насочено предимно към непознати и малко познати моменти от историята на Пловдив.

Книгата „Пловдив – другият бряг на Европа” е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

Премиерата ще се състои на 15 януари/четвъртък/ 2015г. 
Народна библиотека „Иван Вазов”
Конферентна зала 17.30 часа.
Пловдив – другият бряг на Европа

„Това е книга за забравените европейски първостроители на модерния Пловдив, които напускат родните брегове и се заселват в един от най-древните градове на планетата.”

Владимир Балчев

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…