Представяне на книгата „Слуховидецът на века” на Елиас Канети по повод 110 години от неговото рождение 

През 2015 година се навършват 110 години от рождението на Елиас Канети – единственият българин носител на Нобеловата награда. 

Международно дружество „Елиас Канети” е разработило цялостна Програма за отбелязването на тази важна годишнина, в т.ч. ремонт на покрива на родната къща на знаменития русенец, поставяне на паметна плоча на фасадата на къщата в родния му град Русе, литературни четения, прожектиране на филм в пет български града, представяне на книгите на писателя и други.

Областна администрация - Пловдив с удоволствие пое ангажимента да подкрепи част от проявите, инициирани от основния съорганизатор при изпълнение на Програмата „110 години Елиас Канети” – Областна администрация - Русе.  

В тази връзка, под егидата на Областния управител на област Пловдив Розалин Петков се организира представяне на книгата на Елиас Канети „Слуховидецът на века”, което ще се състои на 29 юни 2015 г., понеделник, от 17.30 часа в Балабановата къща в Стария град в Пловдив.  

Книгата ще представи проф. Пенка Ангелова, която е съставител и редактор на сборника с произведения на Елиас Канети и човек, който дълги години води лична кореспонденция с автора. Тя е професор в катедра «Европеистика» на Русенски университет «Ангел Кънчев» и преподавател в катедра «Немска филология» на Великотърновски университет «Св.Св. Кирил и Методий».

Начало: 17:30 ч.

29.06.2015 г.

Балабановата къща

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…