Бившият вицепремиер издаде сборник с разкази

Професор Даниел Вълчев ще представи пред изтънчената пловдивска публика, нови разкази, които публикува за първи път. Цикълът е озаглавен “Осмият ден от седмицата” и ще бъде представен днес от 19.00 часа, в литературния салон на клуб “Петното на Роршах” на в квартал Капана.

За интересното заглавие на разказите Вълчев споделя, че Осмият ден от седмицата не е проблем на календара, а е въпрос на усещане. “За мен осмият ден от седмицата е символ на нуждата и на способността на човек да се откъсне от ритъма и от рамката на календара и да остане сам със своите си мисли и преживявания. Всеки от тези осем нови разказа е заченат и износен през осмите дни от моите седмици”, допълва Вълчев.

Един от 8-те разказа в сборника е озаглавен “Приказка за принцесата с червената шапчица”, за който ексмнистърът на образованието разказва със самоирония, че е направил нова кавърверсия на класическата история.

Сред страниците на „Разкази” от проф. Даниел Вълчев ще срещнете принцеси, мечтатели, адвокати, професори, ангели и какво ли още не. Той използва цялата палитра от характери, които заобикалящият ни свят предлага, за да нарисува по елегантен и забавен начин eдин ироничен, смешен и понякога трагичен преразказ на действителността.

Този своеобразен дневник на фантазията е за всички онези, на които седмицата им не е по мярка,за онези, за които строгите рамки на календара се оказват тесни, за които алигаторите не са крокодили и принцесите носят червени шапчици. Както и за тези, които могат да обичат осем дни от седмицата (по „Бийтълс”).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…