Четящите хора  на Пловдив ще имат възможност, да посочат своя любим съвременен български автор. Кампанията е организирана  от   сдружение „Писалка и перо“ към Народната библиотека „Иван Вазов“ с любезната подкрепа на НАРД – Национален алианс за работа с доброволци, а основна цел е популяризирането на съвременните български автори и техните книги.

Трябва да провокираме и  стимулираме интереса на младите хора към съвременната българска литература. В определен ден – 15 октомври на различни места в Пловдив минувачите ще могат да гласуват за любимия си автор. Преди „изборния ден“ ще се раздават брошури -  флайери с имената на български автори и техни произведения. Избраните и изброени автори са на база „Топ” класация на четената българска литература в НБ”Иван Вазов” за първото шестмесечие на 2014 година. Авторите в брошурите са подредени азбучно.  В деня на гласоподаването ще се раздават закачливи подаръци на първите ентусиасти решили да пуснат своя „вот” за българската литература. Тези, който не могат да отидат до урните, ще имат възможност да гласуват електронно от домовете си на сайта на Библиотеката.

Авторът, събрал най-много гласове,  ще бъде провъзгласен за „Любим български автор на Пловдив“, а сред имената на хората гласували за него  ще бъде теглен жребий  и раздадени награди – книги  осигурени от ИК „Хермес”.Кампанията ще завърши със среща в Библиотеката на автора – победител с неговите почитатели.

Места за гласуване:
НБ „Иван Вазов”
Пред  книжарница „Хермес” - Център
Пред ПУ „Паисий Хилендарски”
ЕГ „Иван Вазов”
ГХП „Св.Св. Кирил и Методий”

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…