Община Пловдив и фондация „ПАМЕТ”, съвместно с художника-фотограф Иво Хаджимишев организират ретроспективна фото изложба по повод 95 годишнината от рождението на академик Николай Хайтов. Откриването е на 31ви октомври от 18 часа във фоайето на Дом на културата „Борис Христов”. Изложбата представлява един автентичен разказ в черно бели фотографии от личния архив на писателя, който ни отвежда в онзи приказен и вълшебен свят на неговите „Диви разкази”.  Именно реалните хора от Родопите, описани от писателя на гърба на снимките, увековечени и запечатени на фотографиите, са прототипите на голяма част от разказите. 

Акцент в изложбата ще бъде и черно белият разказ от фондовете на киното, който ни отвежда в правенето на седем филма по сценарии Николай Хайтов. Представени са работните моменти с незабравимите актьори и  актриси на българското кино – Невена Коканова, Катя Паскалева, Марияна Димитрова, Григор Вачков, Антон Горчев, Велко Кънев...Редом с тях са и режисьорите и операторите Методи Андонов, Григор Чернев, Георги Дюлгеров, Димо Коларов, все творци, създали едни от най-значимите филми в българското кино.

Редом с изложбата и излъчването на филмите,  във фоайето на Дом Борис Христов, Фондация „Памет”, ще представи конкурсните проекти на днешните млади творци от художествената гимназия в София, за илюстрация на корица на „Диви разкази”.

Изложбата се реализира съвместно с Община Пловдив и Дом на културата Борис Христов.

2 comments

 • Comment Link nifedipine 20 mg verkrijgbaar op doktersvoorschrift nifedipine 20 mg verkrijgbaar op doktersvoorschrift Авг 24, 2023

  What you posted was actually very reasonable. But, what about this?
  suppose you composed a catchier post title? I am not saying your information is not solid.,
  however suppose you added a headline that makes people desire more?
  I mean Изложба за 95- годишнината от рождението на Николай Хайтов се открива в Пловдив is kinda vanilla.
  You could glance at Yahoo's front page and note how they create news
  titles to get viewers interested. You might
  try adding a video or a picture or two to grab
  readers interested about what you've written. Just my opinion, it might
  bring your posts a little bit more interesting.

 • Comment Link Dicyclomine signs and symptoms Dicyclomine signs and symptoms Авг 03, 2022

  Šéf Rosněfti řekl, že deficit ropy a plynu není hypotetickou otázkou a
  upozornil na paralelu se situací v oblasti metalurgie.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…