Талантлива флейтистка от Южна Корея ще изнесе два концерта в Пловдив в началото на ноември. Жи-Хае Юн е възпитаничка на Колежът по изкуства в Берн, Швейцария, след което изучава в Цюрих изкуството да свири на траверсо-флейта – бароков инструмент, който Бах и неговите съвременници използват в творбите си.
Жи-Хае Юн ще изнесе бутиков рецитал на 2 ноември (неделя) от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов” заедно с пианистката Татяна Божко. На 6 ноември (четвъртък) флейтистката със световна слава ще участва във втория концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” под диригентството на Йонг Чил Лий (Южна Корея) в Концертна зала от 19 часа.
Жи-Хае Юн преподава в два университета в Корея и е член на ансамбъла „Бах солисти Сеул”, който изпълнява музика основно с барокови траверсо инструменти. На своите концерти флейтистката изразява таланта си едновременно чрез древна и съвременна музика.
Билети за двата концерта с участието на Жи-Хае Юн се продават на касата на Концертна зала.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…