Събитието от поредицата Класик Open Air щe е на пл. Централен с вход свободен

 

Опера Пловдив и община Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на Празничен гала концерт „Градът празнува Операта“ на 16 юни (неделя) на площад Централен със специалното участие на виртуозният цигулар Васко Василев. Събитието с вход свободен е кулминационен финал на честванията за 70 годишнината на музикалния институт. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли от Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.

 

Музикалният празник, с който Пловдив ще заживее със своята Опера, ще започне от 19 часа на стълбите на Каменица с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера. В 19:30 часа от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“,  ще тръгне шествие на артисти от Операта до голямата сцена на надлеза на ул „Гладстон“. Там от 20:30 часа е началото Гала концертът с гост-солист Васко Василев. Веднага след неговия край зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“.

 

Празничните инициативи за 70-годишнината на Опера Пловдив са обединени от слоганът „Операта е ТУК“. Операта е Тук – в сърцата на гражданите, в пулса на своя Град.

 

Събитието се провежда по примера на редица големи европейски градове, където отворените концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен празник. То е част от е ежегодните концерти на Опера Пловдив на открито „Класик Open Air” от Културния календар на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…