Регионален природонаучен музей – Пловдив кани своите по-големи посетители 18+ на АРТ работилница „Дървото на живота от скандинавски мъх (лишей) с чаша вино“.

 

Екипът на музея е подготвил творческо ателие на 19 юни 2024 г., сряда, от 19:00 ч., в което участниците ще създадат свой собствен шедьовър от скандинавски мъх (лишей).

 

„Идеята е да Ви помогнем да дадете воля на въображението си в творческа атмосфера и да изразите свободно своята креативност“, казват организаторите.

 

„Мероприятието ще започне с беседа из залите на музея, която вярваме че ще ви донесе вдъхновение и ще даде идея за красива и уникална картина от скандинавски мъх (лишей), която ще отнесете в дома си за спомен“, добавят още те..

 

След това във Фоайето на музея ще Ви очаква вашето място за творене с чаша вино.

 

Записването за участие става на телефон: 0877696776

 

Продължителността е 2 часа. Цената е 50 лв. и в нея са включени всички материали, беседа и вино. Материали, които ще се използват са рамка за снимка формат А4, скандинавски лишей (различни цветове), кожа и др. природни материали. Участниците трябва да са на възраст 18+.

 

В природата мъхът е навсякъде. Неговата изключителна адаптивност е свойството, което го прави подходящ за различни интериорни решения и украса. Използва се декоративният скандинавски мъх, който не се нуждае от директна слънчева светлина и сам си набавя влагата, която му е нужна.

 

Скандинавският мъх се монтира директно върху съответната плоскост от порест или капилярно проводим материал от рода на дървото, корка, шперплат и други. Така растението се захваща здраво и съхранява свежия си вид като си набавя нужната му влага от въздуха в помещението. Декоративният мъх може да съществува в напълно тъмна среда, няма нужда от дневна светлина, за да се развива. Затова може да се поставя в помещения, които не се осветяват – коридор, фоайе, чакалня.

 

Безспорно най-популярни за украса са декоративните картини от скандинавски мъх в рамка с различни цветове и разнообразни фигури. Едно от най-ценните свойства на мъха е, че балансира влажността на въздуха в помещението, отдавайки или абсорбирайки влагата. По този начин работи за подобряване средата на живот, ограничаване появата на плесени и разпространението на опасни микроорганизми. Мъховата растителност блокира звуците с висока честота, а картините с мъх намаляват шумовете с ниска честота. Така създадената благоприятно среда има положително влияние върху здравето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…