Един от най-гениалните джаз и соул музиканти, двукратният носител на Грами, Грегъри Портър избира отново Античния театър за гостуването си у нас. Концертът му е на 24 юли. В продажба са последните билети.

 

През 2022г. Грегъри Портър гостува на Пловдив в напълно разпродадения Античен театър. С парчетата от албума си All Rise, но и с по-стари емблематични хитове, вдигна на крака не само публиката от меломани, дошли от цяла България, но и много чужденци, пътуващи специално за концерта му. Пловдивчани помнят пък как Грегъри Портър се разходи сам из града, посети известен кафе-бар и разговаря с всеки, който пожелае.

 

 

Портър е най-успешният мъжки джаз вокал в света и един от най-продаваните звукозаписни артисти. Отличен е с три платинени и девет златни албума. Носител е на две награди Грами през 2014 и 2016г. за най-добър вокален джаз албум. Има близо 340 000 последователи в Spotify и над 193 млн. гледания във видео платформите. „Гласът ми е дар от Бога и искам да го споделя с хората”, казва той.

 

Изнася концерти в разпродадени зали в света - Royal Albert Hall, Olympia и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър, Moby, Disclosure, Сам Смит и Джеф Голдблум. Негови вдъхновители са изпълнители като Нат Кинг Кол, Джо Уилямс, Дони Хатъуей, които дават отражение върху стила му, който с лекота прелива между джаз, соул, ритъм енд блус и госпел и с последните си албуми е безспорно признат за изпълнителя, който донася съвременния джаз до масите.

 

 „Всички сме възвисени от любовта. Това е моята мисъл и моята истина. Произлиза от моята личност, от тази на майка ми, личността на блуса и на черните хора. Това е идеята, че каквато и да е ситуацията, ще я направим по-добра чрез любов.”, казва Грегъри за последните си албуми All Rise и Still Rising, част от които представя в турнето си.

 

Концертът на легендата Грегъри Портър е на 24.07.2024г. в Античен театър, Пловдив. Билети се продават в системата на Eventim.

 

Снимки: Анастас Търпанов

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…