Вчерашният камерен симфоничен концерт Малка нощна музика на Опера Пловдив получи напълно заслужени овации на многобройната публика. Организатор и домакин на събитието беше район Западен, който избра за първи път Братската могила за открита сцена за представяне на оперното изкуство.

Кметът Тони Стойчева поздрави диригента Драгомир Йосифов и изпълнителите от оркестъра на Опера Пловдив. Сред гостите беше и директорът Диан Чобанов, който приветства инициативата и изрази надежда тя да се превърне в традиция.  

Г-жа Стойчева пожела на публиката да се наслади на едночасовия концерт. Целта ни е да принесем културата близо до хората. Така те ще се докоснат до това възвишено изкуство и ще отворят своето сърце към красивото и доброто, защото именно изкуството ни прави устойчиви във времето, сподели тя.

Над 300 зрители от различни възрасти от целия град показаха своята любов към класическата музика и се насладиха на прекрасните изпълнения на популярни арии и пиеси. Концертът започна с Дивертименто Фа-мажор на Моцарт. Солистите Евгения Ралчева и Вера Гиргинова развълнуваха публиката с музиката на Вивалди и Хендел. В програмата бяха включени и произведения на Щраус, Чайковски, Бах и др.

Братската могила се оказа един напълно подходящ естествен декор, осветен в различни цветове, който беше заключителният детайл и пренесе публиката в един по-съвършен и приказен свят. Датата на концерта съвпадна и с 50-годишнината от построяването монумента, като интересни акценти от неговата история бяха споделени от водещата Лили Бързева.

Камерният концерт Малка нощна музика оживи пространството и го превърна в една пулсираща културна точка. Това се случи и с подкрепата на Маll Plovdiv, който осигури приятни изненади на присъстващите.

Успехът на събитието положи началото на една хубава традиция за пловдивчани.

Снимки: Александър Богдан Томпсън

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…