522 ученици от цяла страна ще излъчат най-талантливите музикални деца на България

На 21 и 22 март Пловдив и АМТИИ са домакини на националния кръг от Националното състезание „Ключът на музиката“.
То е организирано от Министерството на образованието и науката, а по традиция националният му кръг се провежда в залите на Академията - най-старото и най-авторитетно висше учебно заведение за подготовка на учители по музика у нас.
В националния кръг участват общо 522 ученици от IV, V и VI клас от училища от всичките 28 области на България.
Председател на националната комисия е проф. д-р Юлиан Куюмджиев – зам. ректор на АМТИИ, а членове са преподаватели от Академията, ПУ „Паисий Хилендарски“, помощник-директори на училища и учители от Бургас, София и Пловдив.
Церемонията по тържественото откриване на състезанието ще се проведе в 13.00 часа в събота, 21 март, в концертната зала на АМТИИ.
Награждаването на победителите и концерт с участието на Хора на пловдивските момчета и ученици от СОУ „Любен Каравелов“ ще се състоят на 22 март, неделя, от 11.00 часа в концертната зала на АМТИИ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…