През 2015 г. фестивалът за съвременно изкуство Арт Позитив, който се провежда със съдействието на Община Пловдив ще се проведе за 12-ти път. Срокът за кандидатстване за участие във фестивала е удължен и предложения се приемат до 25 април на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Могат да се изпращат и предложения за текстове, които да бъдат включени в дигитално издание към събитието. Фестивалът ще се открие на 22 май.
 
ОТВОРЕНА ПОКАНА
За участие във Фестивал за съвременно изкуство
АРТ ПОЗИТИВ 2015
ОТКЛОНЕНИЕ 

ОТКЛОНЕНИЕ ще бъде темата на тазгодишния Арт Позитив. Във фестивала традиционно участват само автори от Пловдив, с което се цели стимулирането на местната сцена за съвременно изкуство и даване на видимост и сцена на изява на млади автори. Фестивалът ще се състои между 22 май и 15 юни в Център за съвременно изкуство – Пловдив, Баня "Старинна".

Сдружение „Изкуство днес“ обявява отворена покана за участие във фестивала. Автори от Пловдив или живеещи в града могат да кандидатстват като изпратят творческа биография, концепция за проект, визуални материали и примерен бюджет на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Крайният срок за подаване на документите е  25 април.
Тази година Арт Позитив обръща особено внимание на теорията и академичния анализ и отправя покана и към теоретици от областите изкуствознание, културология, социология, философия, антропология, науки на пола, психология, политология и други да се включат във фестивала. Приемат се и предложения за дебати, дискусии. Приемат се и текстове, аналитични и теоретични, по темата „Отклонение“, които ще бъдат публикувани в дигитален каталог на фестивала. 

ОТКЛОНЕНИЕ 

Завой или лека крива. Изменение на траекторията. Аномалия на правата линия. Нарушаване на болезнения педантичен ред. Отклонението като конфликт на личността със себе си и околния свят, като генератор на недоволство и гняв. Но и като начална точка на творческата интерпретация на света, като пресечната точка на хаотично кръжащите около нас дискурси. Сблъсъкът.  Темата цели чрез артистична индукция и дедукция, от и към художника, да изследва отклонението от праволинейността в социалните, политически, психологически, лингвистични и артистични процеси и резултатите на конфликт.

6 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…