РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

Има удоволствието да Ви покани на

СЕДМИЦА НА ТРАДИЦИОННИТЕ ЗАНАЯТИ

Девето издание

22 – 28 юни 2015 г.

 

Скъпи приятели,

За поредна година през последната седмица на месец юни в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив ще се съберат майстори-занаятчии от цялата страна. Сред цъфнали рози, каменни зидове и възрожденска архитектура ще Ви представим традиционни занаяти, оживели до днес.

Акцент в програмата тази година са занаятчийските работилници, където всеки желаещ може да направи своите първи стъпки в избран от него занаят под вещото ръководство на майстор. Ще наблегнем и на занаятчийските атракции, за да се усетим като част от очарованието на старата Пловдивска чаршия.

Всеки ден от седмицата майсторите ще ви показват своите умения в двора на къща Куюмджиоглу. Грънчарското колело ще се върти и совалката на стана няма да спира да снове. Всеки ще може да изработи накит, да сътвори съд, да изтъче шарена черга, да си измайстори дървена лъжица и да отнесе за спомен вкъщи хубав дар.

Ще използваме интереса на децата и младите хора към традиционните занаяти, за да ги запознаем със светогледа на старите майстори. Да се докоснат до магията на превръщането на идеите в уникални произведения, до това, което прави от занаятчията творец.

Заедно ще се повеселим на един от най-хубавите български празници – Еньовден. Ще правим венци и ще напяваме китки, по които Еньовата буля ще Ви погадае. Ще научим и повече за лечебната сила на билките. По стар български обичай през цялата седмица ще има музика и танци, ще се вият кръшни хора между чемширите в двора, ще  има изненади, с които да запомните идването си при нас.

Заповядайте в двора на Регионален етнографски музей – Пловдив от 22 до 28 юни 2015 г. 

 

За контакти:

Грозделина Георгиева, уредник: 032 62 63 27; 0878 914 275

Стефана Минчева, уредник PR и АСО: 032 62 63 39; 0878 625 257

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;

Регионален етнографски музей – Пловдив

Пловдив – 4000, ул. „Д-р Стоян Чомаков” № 2

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…