Affirmative Action открива есенния клубен сезон с едно различно и иновативно събитие, фокусирано върху приноса към хип-хоп културата на дамите от родната сцена – Ladies Hip-Hop Night. Качественият хип-хоп отново ще завладее града на тепетата на 12-ти септември, събота, от 22:00 часа в клуб Move. На микрофоните забиват M.A.D.s. и El Huron, а на грамофоните плътно зад тях застъпва DJ Akasha. 

Мадлен Ангелова a.k.a. M.A.D.s. рисува и пише още от гимназията. Първият си студиен запис прави на 14. В последствия се включва в няколко студийни проекта, сред които и групата Eudemonia, както и завидно количество freestyle-и. Първият й трак, фигуриращ в албум е Носталгия в компилацията на Спенс с финалистите от battle сериите. През 2014 изкарва първият си солов албум Мастилници, а след него следва любителско видео на трака Седем смъртни гряха. По нястоящем работи по албум с feat-ове с други артисти и EP с Валери Шолевски a.k.a. Ogonek, което съдържа иновативни тракове. M.A.D.s. се занимава с музика от дете, като извън рапа и електрониката същинската музика за нея си остава блусът. 

София Кръстева a.k.a. El Huron е свежо попълнение на хип-хоп сцената ни, скоро очакваме първото й солово парче. Афинитетът й към музиката й е от дете, не пропуска концерти и постоянно виси по студиата. Скоро открива желанието за собствен принос. 

DJ Akasha е част от Shano Crew, последните няколко години е live DJ на ATILA, с който забиват в класическия хип-хоп формат One MC – One DJ. Занимава се професионално с DJ-ing и е въвлечена в много тематични събития, част от които са freestyle battle серията на ATILA & PRIM, поредицата Where’s Ya Culture At, която организират заедно с ATILA и в която участват гост артисти от родната сцена. DJ Akasha има участие в две издания с фокус Ladies Hip-Hop, заедно с Jana a.k.a. Slave To The Rhytm и Petia a.k.a. Lady Of Rage. Определя стила си като Boom Bap и се придържа към него, когато прави routine за парти така и за миксовете и бийтовете. В последно време се появява като подгряващ DJ за концерти като The Beatnuts & Jeru The Damaja, KRS-One, The Outlawz. Akasha силно застава зад това дамите в хип-хоп културата да заявяват все по-често уверено себе си на родната сцена и вярва, че събития, минаващи под това мото биха могли да вдъхновят останалите да бъдат по-актини, независимо в кой елемент намират израз. 

Къде: Move Music Club, Капана, Пловдив

Кога: 12-ти септември от 22:00 часа

Вход: 2 точки

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…