Операта излиза на Пеещите фонтани за концерт под звездите по повод една година от избора на Пловдив за Европейска столица на културата. Събитието точно в 20 ч. довечера ще открие кметът Иван Тотев. Той ще даде старт на честванията за първите 12 месеца от обявяването на града ни за арт център на Стария континент. Специално за концерта тази вечер от Ню Йорк пристига виртуозният кларинетист Илиан Илиев. Входът за пловдивчани е свободен. В концерта край Фонтаните ще участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера - Пловдив под диригентството на Диан Чобанов. Публиката ще се наслади и на изпълненията на Виолета Радомирска, която пристигна от Швейцария за втората премиера на "Кармен".

Българският виртуоз на кларинета Илиан Илиев е син на кларинетиста Никола Илиев, основател на Конушенския оркестър. След като завършва Музикалното училище в Пловдив и Музикалната академия в София, той продължава обучението си в Джулиард Скул, Ню Йорк. През 2001 г. Илиев получава разрешително за постоянно пребиваване в САЩ като „първокласен артист с необикновени способности”. Обявен е за 5-ти най-добър кларинетист в САЩ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…