Първата театрална изложба на фотографа ще се случи в Нощта на театрите

Проектът „НОЩНИ ПЕРСОНАЖИ” стартира още в първото издание на европейската платформа Нoщ на театрите, която се фокусира върху показването на различните и личните лица на театъра и онези неразкрити, но много вълнуващи моменти, в-и-чрез които се случва магията. Моментите, през които преминава всяко театрално съдържание преди да „излезе” на сцената и да (се) докосне (до) душите на публиката. 

След двете много успешни и доста мащабни изложби, които се случиха в първите две издания на инициативата, проектът разширява своя обхват и поднася нова серия от фотографии, събрани в първата самостоятелна театрална изложба на Павел Червенков. Във фотосесията с посланиците на третата Нощ на театрите се включиха актьорите Владимир Пенев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Калин Врачански, Снежина Петрова, Теодора Духовникова, Силвия Петкова, Ана Пападопулу, Лилия Гелева, Александра Василева, Луиза Григорова и балерината Боряна Петрова.

В изложбата са включени и фотографии на Павел Червенков за някои от най-емблематичните театрални представления през последните години. Фотографиите ще бъдат показани в Народния театър, Народната библиотека и галерията на Софийския университет, както и на Главната улица в Пловдив през месец ноември.

За Павел Червенков

През последните години работи за рекламните кампании на най-големите брандове на българския пазар, както и за всички престижни модни и лайфстайл списания. Снимал е някои от емблематичние театрални представления през последните години („Отело“, „Крал Лир“, „С любовта шега не бива“, „Парижката Света Богородица“, „Скъперникът”, “Дакота“ и др.). Играта със светлината е сред запазените му марки, а минимализмът и дълбочината на образите, които изгражда зад-и-през обектива, рисуват неподражаемия му стил.

Прочетохме нещо за него и го споделяме, защото разкрива част от тайнствената му осанка: „…дори и една негова снимка може да ти заговори, да те впечатли силно, да те разтърси, да те накара да разбереш смисъла на фотографията като изкуство. И като отношение към живота. Като начин на приемането му. Павел Червенков не е направил само една такава снимка. А достатъчно много, в които можеш да усетиш дълбочина, както и ненатрапчива и деликатна чувствителност. Една такава снимка може да те накара да си благодарен за минимализма, който те оставя свободен и не ти натрапва нищо. Само те съсредоточава …“

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…