Първият кино-литературен фестивал гостува в Града под тепетата с десет специално подбрани филмови продукции! С проекта CineLibri издателство Колибри отбелязва 25-ия си рожден ден и за пореден път доказва, че е непренебрежим фактор в българския културен живот. 

Целта на фестивала, който се провежда в София, Пловдив и Варна, е да предложи на публиката комплекс от емоции, породени от взаимодействието между всепризнати литературни образци и техните екранизации.

В деня на откриването, 2 ноември, пловдивчани ще видят ефектния психологически трилър „Живот назаем”, пресъздаващ майсторския роман на Дъглас Кенеди, една от гост-звездите на CineLibri! 

Талантливата екранизация на супербестселъра „Любовта трае три години”, дирижирана от самия Фредерик Бегбеде, е в програмата за вторник, 3 ноември. Следват прожекции на най-деликатния френски филм напоследък (с участието на неотразимата Одри Тоту), на сочната комедия по хитовия роман на Юнас Юнасон, на вечната кинокласика „Закуска в Тифани”. 

Не пропускайте изкушението „Непосилната лекота на битието” – един филм, вдъхновен от забележителния роман на Милан Кундера, гледайте безукорните екранизации на книгите на Маргарет Мацантини „Чуй ме” и „Да дойдеш на света”. 

Малчуганите ще се забавляват от сърце с летните приключения на своя приятел Никола на 8 ноември, неделя, от 11.00 часа. 

Енигматичният трилър „Убийства в Оксфорд” на Алекс ди ла Иглесиа, с участието на Илайджа Ууд, Джон Хърт и Лионор Уотлинг, ще закрие CineLibri – Пловдив. Създаден въз основа на виртуозния роман на Гийермо Мартинес (отличен с най-авторитетната аржентинска награда за литература), филмът печели овациите както на широката публика, така и на критиката. 

Всички прожекции в Пловдив: 

„Живот назаем” – 2 ноември, понеделник, 18.30 ч. 

„Любовта трае три години” – 3 ноември, вторник, 18.30 ч. 

„Деликатност” – 4 ноември, сряда, 18.30 ч. 

„Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” – 5 ноември, четвъртък, 18.30 ч. 

„Непосилната лекота на битието” – 6 ноември, петък, 18.00 ч. 

„Да дойдеш на света” – 7 ноември, събота, 18.30 ч. 

„Ваканциите на малкия Никола” - 8 ноември, неделя, 11.00 ч. 

„Закуска в Тифани” - 8 ноември, неделя, 18.30 ч. 

„Чуй ме” – 9 ноември, понеделник, 18.30 ч. 

„Убийства в Оксфорд” – 10 ноември, вторник, 18.30 ч. 

Билети можете да закупите от Lucky Дом на киното – Пловдив или през www.ticketportal.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…