Хор “Евмолпея” ще поздрави своята публика с традиционния си коледен концерт на 21.12.2015г. В навечерието на Бъдни вечер Малката базилика на булевард „Мария Луиза” ще бъде огласена от сладкозвучните пловдивски евмолпеи. Точно в 18 часа момичетата на представителната хорова формация ще „рисуват” коледните си пожелания с палитрата на разнообразния си репертоар. Програмата на коледния концерт включва български, руски, чешки, словенски, френски, немски, английски, италиански и американски автори, като разбира се, акцентът е върху коледния дух и настроение. Събитието се организира от Общински институт „Старинен Пловдив“ и е под патронажа на Председателя на Общинския съвет на град Пловдив Савина Петкова. Очакват се и много гости от различни институции. 

Само преди две седмици съставът реализира поредица от концертни изяви – в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино, пред паметника и къщата на основателя на българската стенография Антон Безеншек, в Историческия музей в съвместния концерт с мъжкия хор от словенския град Франколово и др.  Сега момичетата на Рада Славинска и Ганка Янкова подготвят своята „Коледна палитра”, която да споделят с пловдивчани.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…