На 18 януари актьорът Леонид Йовчев и режисьорката Ани Васева за първи път представиха представлението „Малдорор“ в Пловдив. За кратко време след премиерата в края на 2015-та моноспектакълът привлече вниманието на публиката и критиката със невероятната работа с текста на Лотреамон и въздействащата актьорска игра. Именно за тази своя роля (както и за участието си в „Гео“ на Иван Добчев) Леонид Йовчев е номиниран за награда „Икар“. „Малдорор“ се игра в пълната зала на Държавен куклен театър Пловдив. Малко преди самото представление екипът на „Молескин“ имаше удоволствието да се срещне с Леонид Йовчев и Ани Васева, която вече е била гост в предаването и сега беше просто тихото режисиращо присъствие, докато актьорът представяше своята любима музика. Разговора с него можете да слушате този петък от 17:00 по Радио Пловдив или в повторението на „Молескин“ в неделя от 19:00.

Леонид завърша актьорско майсторство в класа на проф. Димитрина Гюрова в НАТФИЗ през 2007 г. Участва в редица представления на сцените на Театър на българската армия и Народния театър. Едни от най-запомнящите му се роли в последните години в спектакли като „Хамлет“ на Явор Гърдев и „Гео“ на Иван Добчев. От години работи с „Метеор“ – група съмишленици, склонни към радикални експерименти с театъра. „Метеорите“ са Ани Васева, Леонид Йовчев, Боян Манчев, Георги Шаров и други преминаващи субекти.

Слушайте всички предавания на Молексин тук https://www.mixcloud.com/Moleskin/

снимка: Боряна Пандова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…