Близо 100 души посетиха първата от петте безплатни лекции на Весела Ножарова, а тази събота предстои второто събитие от курса за съвременно изкуство 

Второто издание на Образователен курс Пловдив, част от образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство“ на фондация „Отоврени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary, която тази година се включва и към образователния проект ФОРУМ 2019 на „Пловдив 2019“, стартира през изминалия уикенд. Залата на 4-ия етаж в Мебелен салон „Галеро“ се изпълни с близо 100 души от най-различни възрасти и групи – ученици, студенти от различни специалност, представители на културния сектор в Пловдив и любители, които искат да разширят кръгозора и общата си култура. В рамките на два часа лекторът Весела Ножарова запозна публиката с основните течения в изкуството след Втората световна война.

На първата от петте лекции беше обявен и стартът на Клуб „Въведение в съвременното изкуство“, записването за който е също абсолютно безплатно. През годината за членовете на клуба ще се организират ексклузивни събития като срещи с куратори и художници, посещения на изложби в музеи и глаерии, ще имат достъп до различни материали, книги, каталози и др.  

Тази събота от 14:00 предстои и втората лекция от Образователен курс Пловдив. Този път лекторът Весела Ножарова ще говори за „Еволюция на живопиства и скулптурата след „края на изкуството“. Двете доминиращи художествени практики на 20 в. в края на 50-те години претърпяват големи трансформации. Именно тези трансформации ще бъдат във фокуса на лекцията. Ще бъде разгледана кризата в традиционните медии в първите години, тяхната последваща реабилитация и влизането им на територията на концептуалното изкуство, инсталацията и обекта.

Курсът не изисква предварителна подготовка и всеки с интерес към съвременното изкуство може да се включи в него. Петте лекции ще се проведат в четири поредни уикенда на месец април в сградата на Мебелен салон „Галеро“ в Тютюневия град, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4.

Всички събития от курса са с вход безплатен и предварително записване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Записването за Клуб „Въведение в съвременното изкуство“ става по мейл или на място по време на лекциите. 

Какво още предстои: 

16.04.2016 - Източноевропейско съвременно изкуство след 1989 г.

23.04.2016 – Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното

24.04.2016 - Уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство

Дата: 9 април, 2016 г.

Начален час: 14:00

Място: Тютюнев град, „Галеро“, ул „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4

Вход безплатен 

Предварително записване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…