Програмата на 14-тия Международен Фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия “2020 продължава с две представления в понеделник вечер. Публиката ще има удоволствието да види пърформанси на гостите от Италия и Гърция. Организатор на фестивала е Фондация " Черната Кутия ". Официални партньори са Община Пловдив и Министерство на културата . Фестивалът „Черната кутия“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година, като се изпълняват всички норми и изисквания, свързани с предотвратяване на разпространението на COVID – 19.

 

В понеделник 13 юли от 19 часа,  в Драматичен Театър Пловдив – Камерна зала ще видим специална презентация на два пърформанса “The Blue Hour” и "Bach In Motion"  на Arke’ Contemporary Dance Company – Италия.

 

Arke’ Contemporary Dance Company е създадена през 2018 от хореографа Giorgio Azzone с участието на млади италиански професионални танцьори. Целта на компанията е да създаде висококачествени съвременни танцови изпълнения, които могат да бъдат оценени от широк кръг от публика.

 

След като създава множество продукции за други компании, Giorgio Azzone получава покана за създаване на нов спектакъл с подкрепата на Italian Art Council - “THE BLUE HOUR”. Той е представян на различни фестивали и театри в Италия - “In Mare Festival” (Камоли), “Più Che Danza Festival” (Милано), “SUQ Festival” (Геноа), “Dance Fabrica” (Прато).

 

“ The Blue Hour” е онзи момент от деня, когато нощта се среща с утрото. Това е момент, когато природата си почива след дълъг ден и се готви да започне нов. Това е моментът, в който всичко спира за няколко секунди, за да приключи фаза от нашия живот и да започне нова.

 

"Bach In Motion" отдава почит на големия композитор и демонстрира това как музика на Й.С. Бах съдържа множество структури, които могат да бъдат свързани с езика на тялото и танца.

 

Отново на 13 юли, веднага след италианците следва специална презентация на два пърформанса “Nature ” и " Root-Less" на Ioannis Karounis – Гърция.

 

Ioannis Karounis е изпълнител, хореограф и художествен ръководител на International Dance Film Festival - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT. Учи танц в Jacob’s Pillow Dance School (САЩ), in National School of Dance (Гърция) Kontaxaki Professional Dance School (Гърция) както и пърформанс в University of Athens. Сътрудничил си е с много артисти от Гърция и чужбина като Marina Abramovic, David Zabrano, Ted Stoffer, Rafika Chawishe, Michael Kliën, Ermira Goro, Georgia Sagri, Athanasia Kanellopoulou, Hermes Malkotsis, Apostolia Papadamaki и др. Той е един от основателите на BelleVille non-profit organisation, Athens Video Dance Project, Society of Dance, Dancetheater.gr and Saltator Physical Dance Group.

 

Root-Less

 

Редуване на позициите на тялото от тъмнина към светлина. Връзка с корена на всеки човек (Минало), но в същото време с неговите множество пътища - разклонения (Бъдеще). Търсене на необходимата връзка, която кара човек да балансира и по този начин да разбере настоящето. Форми, емоции и фрагменти. Ioannis Karounis ви кани в свят на интензивно редуване както в света на мечтите.

 

Nature илюстрира склонността на съвременните хора към свръхконсумация. Тази ярост на обществото да консумира води до окончателната промяна на човешката природа физически и психически. Потребителят се впуска в неизчерпаем начин на живот за сметка на планетата, която е негов дом.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…