Соня Попова, Снимки: Александър Богдан Томпсън

Подарък бутиков концерт – матине получиха любителите на оперното изкуство под тепетата тази неделя. След дълга раздяла с артистите на Държавна опера – Пловдив те посрещнахме новата година заедно и се потопиха в атмосфера на празнична Виена - такава, каквато я помним и искаме да я виждаме и през 2021-ва!

Концертът „Опера Бутик: Духът на Новогодишна Виена“ се състоя в неделя, 3 януари 2021 г., от 11:30 часа на Голямата сцена в Дома на културата.

С музиката на Моцарт, Щраус, Лехар и Калман в изпълнение на солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Марияна Панова, Август Методиев, Георги Султанов, гостите - Лилия Илиева и Велин Михайлов, солист-инструменталист - Гочо Праков и пианистите - Ния Недкова и Росица Димова. Водещ - Лили Бързева. Режисьор - Георги Динев. Сценична среда - Николина Костова-Богданова.

Беше вълшебно, сърцато, емоционално и от сърце! Благодарим Ви и успех!“ – написа след представлението Румяна Василева.

С него и едно телевизионно събитие екипът на Пловдивската опера положи началото на музикалната 2021-ва година в града под тепетата. Послание за надежда и повече радост отправиха артистите на Държавна опера Пловдив и по БНТ 2 същия ден в предаването „На опера с БНТ-2“. Специалният празничен брой бе озаглавен „Щом с музика се храни любовта – свирете!“ - Цитат от Уилям Шекспир.

Така Операта в Пловдив сложи началото на Новата година и на надеждите, че тя ще донесе за всички повече здраве, радост и заедност.

Лехар, Йохан Щраус-син, Моцарт са композиторите, с които започна Новата 2021 в предаването със солистите на Опера Пловдив: Евгения Ралчева, Вера Гиргинова, Светлана Иванова, Гочо Праков и Кирил Пенчев. Предаването е осъществено в партньорство между три от културните институции в Пловдив: State opera Plovdiv - Държавна опера Пловдив, Драматичен театър-Пловдив и БНТ-Пловдив. 

Следващата очаквана дата е 15.01., когато поради големия интерес и изчерпване на билетите за Новогодишната гала "Чардаш, валс, шампанско, звън" ще се повтори "на бис" концерт-спектакъла. Събитието е от 19 часа в ГДК. Билетите са в продажба на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…