Емоционален, красив и вълнуващ  концерт разлюля миналата вечер сцената на Античен театър Пловдив.  “Пазители на фолклора”, организиран от СУ “Любен Каравелов”, гр. Пловдив по повод 85-та годишнина от създаването на училището, събра на една сцена талантливите възпитаници от училищния ансамбъл „Тракийска младост“ и професионалните танцьори от  Национален фолклорен ансамбъл “Българе”, Фолклорен ансамбъл ”Тракия” Пловдив  и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Концертът започна с обръщение на директорката на СУ „Любен Каравелов“ Славка Щерева. Тя благодари на своите заместници, на всички прекрасни, иновативни преподаватели, на многобройните приятели и съмишленици, и най-много на своите възпитаници – „пазителите на фолклора“. СУ “Любен Каравелов” – Пловдив е утвърдено като училище за изучаване на музика, народно пеене, поп и джаз пеене, народни и класически инструменти. През последните години училището залага  STEAM обучение, Google Workspace, иновации с виртуална и добавена реалност, модернизиране и разширяване на своята материална база.

Училището се стреми чрез висококвалифицирани педагози да формира знания, личностни умения у учениците, да развива индивидуалността и стимулира творческите им заложби. Съхранява и популяризира българския фолклор. Това е училище с много таланти, училище, което гради бъдещето. Славка Щерева отправи и специална благодарност към Фондация „Пловдив 2019“, тъй като концертът “Пазители на фолклора” се осъществява с финансовата подкрепа на фондация “Пловдив - 2019” по проект, който получи подкрепа по програма „Наследство II“ .

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати кошница цветя  и поздравителен адрес по повод 85-тата годишнина. Кметът благодари на ръководството и възпитаниците за многобройните успехи, с които градът ни се гордее, както и за това, че са истински „пазители на фолклора“, а чрез него и на общобългарските и изконни традиции, които са ни съхранявали през вековете в различни изпитания.

Сред многобройните гости на концерта бяха Председателят на Общински съвет - Пловдив инж. Александър Държиков, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов,

ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, заместник - ректорът проф. д-р Костадин Бураджиев, проф.-акад Милчо Василев – дългогодишен бивш ректор на АМТИИ, заместник-кметът на район Централен Фиданка Кацарева и секретарят на кметството Емил Саралийски, гости от МОН и РИО – Пловдив, Озден Мурадова - директор  на Център за подкрепа за личностно развитие - ОДК– Пловдив, Донка Щилянова – началник-отдел „Образование“ на община Пловдив и експерти от отдела и много други.

Сред специалните гости бе и прочутият български хореограф и режисьор Христо Димитров,  създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ“, които имаха удоволствието да излязат първи на сцената.

Концертът “Пазители на фолклора”  беше записан и предстои видеото да отпътува за всички български културни институти по света като посланик на град Пловдив и на СУ „Любен Каравелов“ с 85-годишна история и традиции във фолклора.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://kapana.bg/afish/stzenichni-izkustva/item/16625-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-85-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId838fac5bc0

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…