Диригент е пловдивчанинът със световна кариера Кръстин Настев

 

Най-популярната оперета на Жак Офенбах „Хубавата Елена“ ще забавлява пловдивчани в топлия понеделник на 26 юли. Мелодична, красива и изпълнена с много усмивки ще е вечерта на зрителите в Летен Театър – Бунарджика, които ще се насладят на таланта на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски в главните роли.  

 

„Хубавата Елена“ ще дирижира родения в Пловдив Кръстин Настев. Маестро Настев започва музикалния си път в Хора на пловдивските момчета, учи в музикалното училище в родния си град и завършва с отличие и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Кръстин Настев е лауреат на редица световни и български конкурси и успешна международна кариера, но с удоволствие се завръща в родния си град.

 

Точно в 21 часа пищните декори на сцената на театър Бунарджика ще ни пренесат стотици години назад във времето. Познатата на всички история за Хубавата Елена е в основата на сюжета, но превърната в комедия. Образите са цветни, героите иронизират себе си и предизвикват смях.

 

Култовата реплика „Мъж на жена си“ звучи толкова убедително, изпята от самия Менелай. В образът му се превъплъщава звездата на оперетното изкуство Александър Мутафчийски, който умее да пленява публиката с всяка своя дума, жест и движение.

 

Пловдивчани ще гледат прелестната Илина Михайлова в ролята на „Хубавата Елена“. Талантливото сопрано учи в музикалната академия в София, продължава усъвършенстването си като артист в Милано, където е лауреат на множество конкурси и фестивали. От години Илина и семейството й живеят  и работят в Испания, но тя винаги намира време да се върне в родината си и да се срещне с българската публика.  Името на Илина Михайлова нашумя, след като Хосе Карерас я кани да участва в бенефисните му концерти в София и Атина през 2019 г.. Илина и Маестро Карерас ще се срещнат на сцената и тази година – на 25 септември в Глазгоу.

 

Образите на другите древни герои от Троя изграждат Пламен Райков в ролята на прелъстителя Парис и Велин Михайлов –  гадателя Калхас. Постановката на Държавна опера -Варна е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев. Хореограф е Анна Донева, а сценограф - Иван Токаджиев.

 

Организаторите от Монте Мюзик съобщават, че билети за спектакъла са налични на касата пред Общината, в мрежата на eventim.bg. Каса ще има на място – от 18 часа на 26 юли.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…