Нямаше по-подходяща дата за премиерата на спектакъла, чакал да се роди 1 година и 8 месеца

Честита премиера на Държавна опера – Пловдив! Мюзикълът от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс – “Исус Христос Суперзвезда” изгря на сцената на Градски дом на културата - един спектакъл, изстрадан в най-красивия творчески смисъл!

Нямаше по-подходяща дата сбъдването на рок операта от деня за размисъл, в който трябваше всеки един от нас да направи своя избор за бъдещето.

Година и осем месеца след първоначално зададения рожден ден /13-ти март 2020 година, период, в който света живее в едно постапокалиптично бъдеще, а българина се лута в избора си/ спектакълът избухна като супернова. Съвпадение? Не мисля!

Младите сред публиката се възхищаваха на любимците от телевизионния екран Никеца и Керана, а заклетите рок фенове аплодираха силно Коцето от Ренегат.

Във фоайето публиката коментираше впечатляващите превъплъщения на Юда и Пилат. Дами коментираха, че биха облекли всеки един от костюмите на Хора и Балета.

Ето какво разказаха за преживяното от Пловдивската опера, която още няма свой дом:

Честита премиера на ИСУС ХРИСТОС СУПЕРЗВЕЗДА!

"13-ти март 2020 година в навечерието на премиерата артистите свалиха костюмите и слязоха от сцената. Затвориха изкуството си в тишина. Времето спря рождението на това представление, за да ни научи на търпение, за да ни обърне към себе си и към другия, за да ни прeбори със собствените ни страхове и заобикалящ хаос, за да ни накара да открием забравени ценности, за да изпита вярата ни.

Година и осем месеца по-късно, в точния ден 13ти Ноември 2021 онзи необясним дух на Твореца - човекът на изкуството изригна като стихия, енергия, мощ. Артисти обединени още по – силно от вярата, че изкуството, което създават е по - нужно от всякога. „Исус Христос суперзвезда“ на Опера – Пловдив е спектакъл с много послания! Вярвам, че ще бъдат прочетени!

За всички, които вградиха сърцата си в това представление, признание и благодарност!

Честита премиера, Колеги! Заслужени аплаузи!" - Нина Найденова - директор на Опера Пловдив Nina Naydenova

Исус Христос Суперзвезда

Музика: Андрю Лойд Уебър

Текст: Тим Тайс

По споразумение с The Really Useful Group Ltd.

Диригент – Константин Добройков Konstantin Dobroykov

Режисьор – Веселка Кунчева Veselka Kuncheva

Художник – Мариета Голомехова Marieta Golomehova

Хореография – Явор Кунчев Yavor Kunchev

Солисти: Николай Воденичаров – Никеца Nikéca , Владимир Михайлов Vladimir Mihailov , Юлия Йорданова - Керана Kerana Kosmos , Цвети Пеняшки, Владимир Ников, Константин Кацаров, Август Методиев, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев

Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив

Концертмайстор - Виеслав Новак

Пианисти - Росица Димова и Ралица Ботева

Асистент-режисьори - Дима Димитрова, Ваня Далийска, Мая Лачева, Тодорка Митковска, Андрея Мирчев

Асистент-художник - Гергана Мантарлиева

Репетитор на бaлета - Петя Димова

Сценичен мениджмънт - Калин Ананиев и Петър Матански

Осветление - Илия Киряков, Валентин Драгоилов, Иван Иванов и Пламен Топалджиев

Технически служби и ателиета на Опера Пловдив с ръководители Иван Карев и Нина Тодорова."

Сбъдването на нещо дълго чакано е трудно за разказване, затова вижте снимките на Александър Богдан Томпъсн.

Ще откриете в тях преобразени до неузнавемост образите на любимите си актьори и популярни певци сред тях. Преживяването да ги познаете по гласа в залата е от друго измерение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…