Девическа хорова формация „Евмолпея“ при ЦПЛР-ОДК - Пловдив, почете Светлостта на най-големия християнски празник със самостоятелен концерт - предпоследно събитие в рамките на официалната Великденска програма на Община Пловдив. Концертът бе организиран от Дирекция „Социална политика“ – Община Пловдив и Съвет по туризъм - Пловдив. Той се състоя на 18.04.2023 г. (вторник) от 19.00 часа в униатския храм „Св. Възнесение Господне“.

 

В празничните дни певиците от хор „Евмолпея“ отново внесоха с изпълненията си пролет, надежда, радост и хармония. Великолепните интерпретации и професионализма на младата диригентка на хора д-р Алия Хансе зарадва многобройните любители на хоровото пеене.

Публиката в препълнения Божи храм чу избрани обичани песни и знакови изпълнения, интерпретирани от младите таланти, както и посланията на талантливите деца за обич, вяра, мир и светлина.

 

Със съдействието на Службата за транспорт на трудноподвижни лица към Община Пловдив сред многобройната публика бяха и потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания към Комплекс за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена“.

 

Заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков приветства от името на Кмета на Община Пловдив хористките, публиката и творческото ръководство в лицето на диригента д-р Алия Хансе, пианиста Йорданка Иванова и артмениджъра Ганка Янкова, и им пожела здраве, светлина и благоденствие занапред. Своите благопожелания за духовна красота и сила изказа и Веселина Ботева, директор на дирекция „Социална политика“.

 

147 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…