Виртуозите Хасан и Ибрахим и куп награди от Госпожа Опера за Празника на детето в Пловдив

Малчуганите в Пловдив ще се веселят на 1 юни (понеделник) в компанията на талантливите Хасан и Ибрахим Игнатови. Дванадесетгодишните пианисти завоюваха второ място на детската Евровизия заедно с Крисия. Те ще качат на сцената на Концертна зала в Деня на детето от 19 часа. Европейската столица на културата ще има удоволствието да чуе малките виртуози само дни след концерта им в легендарната „Карнеги хол” в Ню Йорк.

Детския празник ще започне още от 18:30 часа, когато Госпожа Опера ще поведе карнавално шествие от Кърглия фонтан пред Общината до Концертна зала. Веселието ще е още по-пъстро, ако малчуганите се присъединят със собствени костюми, маски или музикални инструменти.

От 19 часа виртуозните близанци ще изпълнят откъси от Концерт за пиано N=1 oт Бетовен и Концерт за пиано N=2 от Шостакович под съпровода на Оркестъра на Пловдивска опера с диригент Лучано Ди Мартино. 

Изненадите на празника в Концертна зала включват и томбола с награди - два велосипеда по избор от магазина на MAXEUROPE. Билетите за концерта ще дават и право на отсъпка от 10 % при закупуване на велосипед през целия юни от търговските обекти на спонсора на "Голямо конарско шосе" и на "Брезовско шосе".

Mалките пианисти ще се настанят в Star Hotel, докато се провеждат репетициите за концерта на 1 юли. Средства за Детския празник с Хасан, Ибрахим и Госпожа опера бяха целево дарени на Пловдивска опера от Chipolino. 

Билети за Празника на детето от 8 и 10 лева се продават в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg. Специални семейни пакети с билети от 6 лева може да се закупят от касата на Концертна зала.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…