На 3-ти юни (сряда), Конюшните на царя отварят врати за новия сезон с един много специален концерт! Още с първите секунди музика на живо ще се пренесем в една от най-горещите точки на Ню Йорк - кварталът, известен като Spanish Harlem. Тук се намира един от най-важните клубове в историята на джаза - Minton's Playhouse. Точно тук, на среднощните джемове в началото на 40-те години, алто саксофонистът Charlie Parker, тромпетиста Dizzy Gillespie и китариста Charlie Christian поставят началото на бибоп музиката. А преселилите се през 60-те години в квартала музиканти от Пуерто Рико създават стилът The latin boogaloo като смесват блус схемата и джаз импровизациите с латино ритмите и конга перкусиите. 

Harlem Jazz е поредица от концерти, които пресъздават музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк в средата на миналия век. Експлозивна комбинация от бибоп и джаз-блус, както и ударна доза грууви boogaloo. А за това Spanish Harlem издание ще имаме и леко афро-карибско и фънк влияние! 

Росен Захариев-Роко - тромпет и флюгелхорн

Петър Георгиев - китара

Димитър Карамфилов - контрабас

Атанас Попов - барабани

3-ти юни (сряда) от 21:00 в Конюшните на Царя (ул. Съборна 40). Вход: 10 лева. Телефони за резервации:

032/ 34 33 33, 0889 73 33 03, 0889 814 255.

Билети се продават на място.Запазените места се пазят до 15 минути преди започването на събитието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…