Групата ще представи музиката от последния си албум в Пловдив, Русе, София и Люксембург

На 1 април Насекомикс стартират пролетното си турне, посветено на последния им албум „Великани и джуджета“. Първият концерт на групата ще бъде в Bee Bop Café в Пловдив този петък от 21:00 часа.

Началото на турнето им съвпада с премиерата на „Каръци“, който от 1 април тръгва по кината. Песента Middle Finger Class от новия албум на Насекомикс е част от саундтрака на филма на Ивайло Христов, а видеото към нея беше заснето от екипа на „Каръци“ и включва кадри от самия филм.

Следващият град, в който Рони и компания ще зарадват публиката, е Русе. Концертът им там е на 4 април от 21:00 часа в клуб Radio Station Hall, където преди години музикантите са гостували и още пазят страхотен спомен за срещата си с почитателите в дунавския град.

На 7 април групата се връща в София, за един задушевен концерт в Tell Me Bar, който също ще започне в 21:00. 

Предстоящите събития са посветени на музиката от албума на Насекомикс „Великани и джуджета“, който излезе през лятото на 2015 година. Голяма част от песните в него са записани на интересни природни места в България, които имат особен заряд и историите им са свързани с различни легенди или факти. Посланието, което Насекомикс кодират чрез тези записи сред природата, e свързано с нейната притегателна сила, която все по-рядко можем да усетим в забързаното си ежедневие. Затова Рони и момчетата от групата решават чрез музиката си да донесат природата в града и да доближат хората до енергията, която досегът с планината или морето ни носят. 

След трите концерта в България, през май Насекомикс заминават за Люксембург, където ще представят албума си по покана на българския културен клуб „Гайда“. От години „Гайда“ се грижи за популяризирането на българската култура и изкуство в херцогството. Благодарение на екипа на клуба там вече са гостували някои от най-добрите ни театрални спектакли, както и множество музиканти, художници и артисти. Насекомикс ще свирят в едно от най-утвърдените места за културни срещи в Люксембург – Ancien Cinéma във Вианден. Концертът им там ще се състои на 27 май.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…