Опера Пловдив отбелязва успеха на първата част на Opera Open с лятна промоция - до края на седмицата ще продава всички заглавия на Античния театър през август и септември на цена от 10 лева. Opera Open – есен ще представи на пловдивската публика още пет вълнуващи проекта.

Две рок опери от Андрю Лойд Уебър ще разтърсят Античния театър след лятната ваканция. На 26 август за първи път ще се играе „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” – гостуващ спектакъл на Опера Варна, а на 30 август феновете на рока ще видят Наско от БТР и Християна Лоизу от X-factor като Пилат Понтийски и Мария Магдалена в продукцията „Исус Христос Суперзвезда”.

Най-гледаната опера „Кармен” ще се повтори на 8 септември, този път с участието на водещия тенор на Софийската опера – Костадин Андреев.

Първата копродукция между двете Европейски столици на културата 2019 – градовете Пловдив и Матера (Италия) ще стане факт на 15 септември благодарение на екипа на Опера Пловдив и градската управа на Матера. За международния спектакъл „Тоска” на 15 септември ще пристигнат девет топ изпълнители от Южна Италия, предвождани от диригента Леонардо Куадрини. Те ще се включат в нов спектакъл на „Тоска” заедно с хора, оркестъра и балета на Опера Пловдив.

Любителите на оперетата ще бъдат зарадвани с още един виенски бисер от Щраус- „Една нощ във Венеция”, копродукция с Държавен музикален театър „Стефан Македонски”.

Първата част на Opera Open ще завърши в петък с международната продукция „Пандора”, която обединява балет „Арабеск”, солисти от„Мистерията на българските гласове” и оркестъра на Опера Пловдив в един разказ за седемте смъртни гряха по музика на холандеца Пол Ван Брюхе и Петър Дундаков.

Промоционалните билети от 10 лева за Opera Open - есен на Античен театър се продават до 29 юли (петък) на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…