То се случи благодарение на създадения Drama Club

 

Нова версия на „Хензел и Гретел” и „Name that emotion от известната образователна поредица „Sesame Street” и то на английски представиха в забавен спектакъл пред публика ученици от 4. и 5. клас в ОУ „Душо Хаджидеков”.  Събитието бе в Актовата зала на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

 

Театралното приключение за децата се случи благодарение на формирания в училището Drama Club. В продължение на месец 26 деца, под ръководството на преподавателите по английски език Иванка Александрова и Радка Чонова, сами изработваха декорите и елементи от костюмите си, откриваха магическите тайни на театралното изкуство и се учеха да водят кукли и да запомнят реплики. В необичайното пътешествие им помагаха актьори, сценографи и костюмографи, майстори на кукли от Държавен куклен театър- Пловдив, както и прекрасните и много талантливи възпитаници на Сценични кадри.

 

„Ние сме тези, които можем да направим живота по-прекрасен. Лесно е, стига да имаш сърце да почувстваш и очи да видиш. Искахме да внушим това и на децата, да им помогнем да се научат да осъзнават емоциите си и да ги контролират.  Какво по-силно средство - това да се случи чрез въздействието на театъра”, разказаха инициаторите на събитието – преподавателите на децата по английски език.

 

За да направят пътуването в света на театъра още по-вълнуващо и поучително,  Иванка Александрова и Радка Чонова пренаписаха историята на Хензел и Гретел. Във варианта, представен от децата, вещицата всъщност се опитваше да възпита  Хензел и Гретел в трудолюбие, за да доставят радост на родителите си. Научени на трудови навици и с подаръци, двете деца се завърнаха у дома с подаръци за мама и татко.

 

Историята децата разказаха с кукли, изработени от учениците от Сценични кадри и дарени на училище „Душо Хаджидеков” под ръководството на Виржиния Петкова. Те оживяха в ръцете им с  помощта на Зоя Капон.

 

Специално за спектакъла имаше и песен, която малките актьори изпълниха, с текст на Иванка Александрова и Радка Чонова, а музиката бе сътворена от учителя по музика в ОУ „Душо Хаджидеков” – Живко Каратабанов. Емблемата на Drama Club измисли и сътвори четвъртокласничката Персиана Славова.

 

Казват, че изкуството е съучастничество в емоции, таланти, вдъхновение – точно това се случи с първия театрален клуб в училището. Всички участници се надяват той да се превърне в традиция, защото още от началото бе подкрепено от училищното ръководство.

 

Първите участници в Drama Club получиха специални дипломи с каквито беше почетено и ръководството на Сценични кадри, заради огромната  подкрепа и партньорство в сбъдването на спектакъла.

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://kapana.bg/afish/teatar/item/16892-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId8fc9a3dcac

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…