В театъра снощи се случи чудо, както определи усещането за завършеност на спектакъла "Без кръв" режисьорът му Диана Добрева. "Случването на чудеса. Това е смисълът на нашето изкуство - да се правят нови неща, да се правят неща, да се търсят нови пътища, да се създават нови жанрове", каза вчера Добрева, а зрителите в препълнената голяма зала на Драмата се убедиха в думите й. Чудото се случи. И да, това е смисълът на изкуството- създаването на такава нова Вселена, както публикацията е представена по романа на Алесандро Барико.

Театралният възрив на Диана Добрева, трупата на пловдивския театър и този на велеския, откри снощи 28-ото издание на фестивала Сцена на кръстопът. Церемонията стартира традиционно, със слова и червен килим, за да завърши с падането на завесите на едно истинско вълшебство.

"Скъпи зрители, добър вечер. Пак е 10 септември и вече 28 години откриваме едно от най-важните събития в театрална България - фестивала "Сцена на кръстопът". 28 години имаме памет за създателите, а те вече са на едно много по-високо място. Да ги споменем - Стефан Данаилов, Сотир Майноловски, Николай Ишков". С тези думи директорът на фестивала Кръстю Кръстев даде старт на дългоочакваното събитие в голямата зала преди премиерата на спектакъла "Без кръв".

Програмният директор Росица Обрешкова пък е допълнителен, че в театралното огледало трябва да се отразяват щастливи, влюбени и окрилени хора.

Вижте всички подробности за премиерата в Под тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…