21 март е Международен ден на кукления театър

Каним ви на Ден на отворените врати в Куклен театър Пловдив 

http://bit.ly/1QHoMM9

През 2003 г., по решение на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), 21 март е определeн за Международен ден за популяризиране и подкрепа на кукленото изкуство – тази пленителна магия и за деца и за възрастни.

Ще се радваме да споделим нашето ежедневие с вас, за да станете и вие част от къщата на куклите. Посещенията ще са организирани в групи до 10 човека на всеки кръгъл час от 10,00 до 16,00 ч. С цел по-добра организация и безопасно и приятно посещение, моля, заявете участието си в безплатния тур: през регистрационната форма на сайта на театъра http://bit.ly/1QHoMM9, или по телефон: 032 623275 или на място - ул. Христо Г. Данов 14 /всеки делничен ден от 09,00 до 17,00 ч., а събота и неделя до 12,30 ч./

В навечерието на Първа пролет, когато студът отстъпва на топлото слънце и природата се събужда, а денят и нощта са равни - кукленият театър по света празнува. Пловдивският куклен театър също ще празнува - заедно със своите приятели и почитатели. 

На 21 март в 10 ч. ще отворим ателиетата на театъра, ще вдигнем завесата, ще открехнем вратата към реквизитната, ще влезем заедно в склада с декорите... Заедно ще надникнем зад кулисите, за да видим как сценичните работници строят сцената за спектакъла „Приказни бъркотии”, с помощник-режисьора ще подредим декора и куклите, с художниците в ателието – ще станем свидетели на ремонт на кукли и костюми. В коридорите, гримьорните, фоайето ще срещнете с любими актьори и сценографи, кукломайстори. Ще ги попитате за тяхното майсторство, ролите им, куклите с които играят, проектират, създават.

Ще ви очакваме!

А за тези, които освен да разглеждат обичат и да творят, на 19 март, ви каним станалата вече традиционна „Работилница в Кукления театър”. Този път тя ще е посветена на кукленото изкуство – рисувани герои от приказки оживяват като кукли. Желаещите да участват в тази работилница трябва да донесат рисунка на любимия си герой, който заедно с художниците от Художественото ателие на театъра, ще бъде превърнат в кукла, на която ще можете да движите ръцете, краката, главата... /Рисунките трябва да бъдат не по-големи от лист А4 или лист от блок за рисуване/. 

Участието в работилницата се заявява във формата за регистрация в сайта на Кукления театър - http://bit.ly/1RBwKtJ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…