Специална книга с интервюта, признания, спомени и много споделени емоции ще подари на театралната публика фестивалът "Сцена на кръстопът". Повод за изданието е 20-ият рожден ден на престижния театрален форум.

Вътре са събрани разказите на "бащата" на фестивала проф. Стефан Данаилов, на основния спонсор инж. Димитър Георгиев и неговите съмишленици, които презгодините подкрепяха фестивала и останаха верни на любовта си към театъра. Много артисти и режисьори, които всяка есен идват в Пловдив, за да покажат най-доброто от себе си, също казват топли думи за "Сцена на кръстопът".

Най-специалното място в книгата обаче е за публиката, към която Ламбо отправя послание: "Благодарствен поклон за подкрепата, за верността и споделената атмосфера".

Мастерът се обръща и към младите хора с покана да дойдат, да видят и да споделят, защото "Сцената" е фестивал на надеждата и общуването с най-великото изкуство - театъра. Автори на текстовете в книгата са Елин Рахнев и Антон Баев, дизайнът е на Галя Димитрова. Тази година форумът е обърнат към "Безкрая" - такова е мотото на 20-ото издание на есенния театрален празник.

Той стартира още на 8 септември с едно от любопитните подгряващи събития от съпътстващата програма - гостуването на трупата на Драматичен театър "Рачо Стоянов". Габровските артисти ще представят пластичното улично шоу "Духът на Кармен" от 20 часа на стълбите на Каменица на Главната.

Режисьор-постановчик е доц. Александра Хонг, хореографи са Ясен Попов и Яцек Янков. Участват Магдалена Славчева, Димо Димов, Петко Петков, Ангел Калев, Велислава Маринкова, Надежда Петкова, Елизабет Попова и Даниел Тотов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…