Културен център "Бялата къща" има удоволствието да ви покани на съвместната изложба на трима талантливи и авторитетни в публичното пространство  автори. Ще се срещнем с трима творци,  заредени със силни впечатления, точен рисунък и богат колорит, на елегантна и фина форма и силно емоционално въздействие. Те  владеят всички възможни техники  за изказ на неповторима и експресивна  творческа мощ. Картините и пластиките,  говорят  за  пътя на всеки един от тях през времето.

Колоритният  резбар и скулптор, емоционалният гайдар, кавалджия и писател – Рангел Стоилов-Бачо, се представя с малки пластики в бронз. В изложените миниатюри той включва символите на древногръцката митология. Автор на няколко книги с афоризми и поезия, Бачо  смята, че триизмерното пространство е космически духовно и той му е подвластен.

Всички творби  на Иван Краевски,  излъчват мека, носталгична светлина, с която  сякаш вдъхва  живот  на картината, показва ни полет на въображението и сила на духа. Неговите пейзажи, лазарки, момичета и голи женски тела омагьосват, те са спокойни и вдъхват надежди и очаквания. Носят очарованието на мига и красотата на деня и нощта, а може би и на вечността. Въздействието е много емоционално и едновременно с това ни показва, че  красотата е  навсякъде. Абстрактните работи на Краевски не са експеримент, а опит да използва  канона на старите майстори и да нарисува „ златното сечение”.  

Всички творби  на третия автор - Аспарух Сърбов, са обединени от силна емоция. Спомени от различни  емоционални  преживявания, срещи и раздели….. Изложбата внушава  усещане за свобода и безгрижие, а разчитането й е радост. Творец,  който успява да докосне струните на щастие и спокойствие у зрителя, да го накара да  се любува на пастелната мекота на цветовете, без да се вълнува и търси формата.  Можем да го наречем художник на търсенията. 

С очаквано възхищение и очарование, с вълнение и изненада ще се срещнем на откриването на изложбата на Рангел Стоилов-Бачо, Иван Краевски и Аспарух Сърбов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…