"Хубавото вино се ражда от земята и от любовта към нея. Чистата земя, обработвана с биологични методи, за да даде грозде с възможно най- добро качество, което ние в Нерагора превръщаме във вино, напитката на боговете."

Винарната носи името на с. Черногорово край Пазарджик, където се намира винарската изба. „Нера” на италиански означава черно, и така се получива наименованието Нерагора.

Името Черногорово идва от “черна гора“, хълмовете по които се засаждат лозята са известни още от древността и по тях винаги са били отглеждани лозя, не случайно са наречени “Златните хълмове”. 

Лозята се намират край селото и покриват площ от 72 хектара с местни и чужди сортове като Мускат Отонел, Мавруд, Шардоне, Каберне Совиньон, Мерло и Пино Ноар.

Предлагаме ви да разберете повече за винарната и вината и на 28.01.2016г. от 18,30 ч.

Място: Vinopolis enoteka & tours, ул. Цар Асен 8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…